Меню
Вашата кошница

DC-DC Зарядно - Victron Orion XS 12/12-50A

DC-DC Зарядно - Victron Orion XS 12/12-50A
  • Наличност: С поръчка
  • SKU: ORI121217040
700.00 лв.
без ДДС: 583.33 лв.
на 12 вноски по 68.90 лв.

 DC-DC Зарядно - Victron Orion XS 12/12-50A дава ново определение на адаптивното DC-DC зареждане на батерии. За използване в системи с два акумулатора, зареждани с (интелигентен) алтернатор. Това устройство не само осигурява производителност от най-високо ниво, но и гарантира безопасността на вашата система.

Orion XS служи като DC-DC зарядно устройство за батерии или като захранващ блок, като предлага широк диапазон на входното и изходното напрежение. Това е от особено значение в случай на превозни средства с интелигентен алтернатор Euro 5 или Euro 6, който често подава твърде ниско зарядно напрежение дори при работещ двигател или когато удължените дължини на кабелите, както често се случва в лодките и кемперите, водят до спадове на напрежението. В такива случаи прецизното и контролирано зареждане е наложително, за да се зареди напълно работната батерия и същевременно да се предпази стартерната/входната батерия от разряд.


Регулируем ток на зареждане

Токът на зареждане се регулира с минимална стъпка от 0,1 А чрез VictronConnect.


Съвместимост с интелигентни алтернатори

Интегриран механизъм разпознава дали двигателят работи (разпознаване на изключването на двигателя), което активира зарядното устройство само когато алтернаторът подава енергия. Това гарантира, че зарядното устройство черпи енергия само когато алтернаторът подава енергия, т.е. когато двигателят работи.


Адаптивен 4-степенен алгоритъм на зареждане

За оловно-киселинните акумулатори е важно по време на плитки разряди времето за абсорбция да се поддържа кратко, за да се предотврати презареждане на акумулатора. След дълбок разряд времето за поглъщане се увеличава автоматично, за да се гарантира, че акумулаторът е напълно зареден.

Orion XS включва напълно програмируеми алгоритми за зареждане и осем предварително програмирани настройки на батерията.


Изключване при ниска температура и защита от понижено входно напрежение

За да се предотврати повреда на литиевите батерии, зарядното устройство се изключва автоматично при ниски температури. То също така се изключва, когато входното напрежение падне под конфигурируема стойност за блокиране, и се рестартира, когато входното напрежение се повиши над стойността за рестартиране, за да се предпази входният източник, т.е. стартерната батерия, от дълбок разряд.


Дистанционно включване/изключване

Orion XS може да се включва и изключва дистанционно чрез конектора за дистанционно включване/изключване или чрез приложението VictronConnect. Типичните приложения включват свързване на превключвател или система за управление на батерията (BMS).


Цялостна електронна защита

Защитите включват претоварване, късо съединение и прекомерни температури. Зарядното устройство е защитено от свръхтемпература чрез намаляване на изходната мощност при достигане на максималната температура на продукта.


Може да се паралелизира, за да се увеличи изходният ток

Неограничен брой устройства могат да бъдат свързани паралелно. 


Bluetooth Smart Enabled

Вграден Bluetooth Smart: Безжичното решение за промяна на настройките, наблюдение на дейностите и актуализиране на софтуера на Orion XS с помощта на смартфони, таблети или други устройства с Apple и Android. Различните параметри могат да се регулират с приложението VictronConnect.

Незабавно отчитане: Приложението VictronConnect може да показва ключови данни, включително предупреждения и аларми, на страницата със списъка на устройствата, без да е необходимо да се свързвате с продукта.

VE.Smart Networking: Използвайте VE.Smart Networking, за да получавате данни Vsense, Tsense и Isense по безжичната мрежа за вашето DC-DC зарядно устройство за батерии Orion XS, например от BMV, SmartShunt или Smart Battery Sense. Зарядното устройство използва наличната информация от батерията, за да оптимизира параметрите на зареждане. По този начин се подобрява ефективността на зареждане и се удължава животът на батерията.


VE.Direct порт и DVCC

За кабелна връзка с устройство GX, например Cerbo GX или Ekrano GX, компютър или други устройства. Позволява усъвършенстван мониторинг, контрол и диагностика отвсякъде (изисква устройство GX, свързано с интернет, и VRM Portal) или локално чрез дистанционната конзола, както и DVCC (Vsense, Tsense, Isense), ограничение на тока на зареждане в цялата система и управление на BMS.


Защита IP65

Orion XS отговаря на изискванията за степен на защита от проникване IP65. Това означава, че продуктът е прахоустойчив и защитен от силен дъжд.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
Лош Добър
Тест за сигурност