Меню
Вашата кошница

Victron Smart Battery Sense

Victron Smart Battery Sense
  • Наличност: В наличност
99.00 лв.
без ДДС: 82.50 лв.Добави в количката

Безжичен сензор за температура и напрежение на акумулатори в система със соларни и зарядни контролери Victron.

При наличие на Victron Smart Battery Sense сензор за температура и напрежение, акумулаторите ще бъдат по-добре заредени и ще подобри ефективността на зареджане, което ще доведе до удължаване на живота на акумулатора. 


Чрез измерване на напрежението директно на клемите на акумулатора и подаването на информацията към зарядния контролер, се избягват грешки, произтичащи от пад на напрежение поради съпротивление на кабела, което гарантира правилното напрежение на зареждане на акумулатора.

За оловните акумулатори данните за температура се използват за регулиране на напрежението на зареждане. Студени батерии изискват повишено напрежение на зареждане, докато топли батерии изискват намалено напрежение. При литиеви акумулатори данните за температура се използват за прекъсване на зареждането при температури под нула градуса. Зареждането на литиеви акумулатори при температури под нулата причинява трайно увреждане на клетките.


Smart Battery Sense се свързва с контролерите Victron чрез безжична технология Bluetooth Smart и мрежата VE.Smart Network.

Информацията от сензора може да се използва едновременно на едно или няколко устройва в системата за зареждане на един акумулатор 12V, 24V или 48V.

Свързването в интелигентната мрежа се настройва чрез приложението VictronConnect.

Монтажа е изключително лесен и бърз. Сензора се залепва на корпуса на акумулатора и се свързва към клемите му за захранване. 

Гаранция 5 години.Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
Лош Добър
Тест за сигурност