Меню
Вашата кошница

Victron Battery Combiner Cyrix-ct 12/24V-120A

Victron Battery Combiner Cyrix-ct 12/24V-120A
  • Наличност: В наличност
120.00 лв.
без ДДС: 100.00 лв.Добави в количката

Victron Battery Combiner Cyrix-ct е реле с микропроцесорно управление за зареждане на втори (кемперски) акумулатор от алтернатора на автомобила в 12 или 24 волтови системи.

Релето автоматично свързва двата акумуалтора в паралел, когато един оттях достигне предварително зададено напрежение (при запалване на двигателя) и се изключва при спадане на зададеното напрежение (изключване на двигателя).

Релето работи двупосочно, което осигурява зареждане също и на стартерния акумулатор от соларната система, когато втория (кемперския) акумулатор е зареден.

При достигане на 13 волта на който и да е от акумулаторите, релето включва и свързва в паралел двата акумулатора със закъснение 10 минути, а при достигане на 13.8 волта на акумулаторите, релето се включва след 4 секунди. Това напрежение се постига след запалване на двигателя на автомобила и зареждане на стартерния акумулатор - тогава се включва и започва да се зарежда и втория акумулатор. При състояние на загасен двигател и наличие на соларна система (или друга система), след зареждане на втория (кемперския) акумулатор, релето се активира и започва зареждане и поддържане и на стартерния акумулатор на автомобила.

При спадане на напрежението под 12.8 волта (загасяне на двигателя) релето се изключва.

Релето има защита за акумулатора при високо напрежение - над 16 волта разпада веригата.

Полезна е и функцията "Start Assist" (подпомагане на запалването). При евентуална повреда и спадане на напрежението на стартерния акумулатор на автомобила, релето може принудително да съедини двата акумулатора и да подпомогне запалването на двигателя.

Гаранция 5 години.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
Лош Добър
Тест за сигурност